[vc_row][vc_column][vc_column_text]Als ervaringsdeskundige, verpleegkundige maar ook als coach ontvang ik mensen in mijn praktijk, die een maagverkleining hebben gehad en vastlopen na een tijd. Ze vallen terug in ‘oud gedrag’. De angst om volledig weer aan te komen, is er en deze vrouwen durven vaak niet aan de bel te trekken in het ziekenhuis. Of ze trekken aan de bel en worden teleurgesteld weer naar huis gestuurd. Er komt vaak schaamte kijken en als je in deze schaamte gaat zitten wroeten, dan komen de kilo’s vaak nog sneller. Ik bekijk het altijd van een aantal kanten en geef sowieso de vrouwen al een compliment als ze bij mij durven te komen. 

Vaak bij de intake komen er dingen naar boven, die met vroeger te maken hebben. Onverwerkt verdriet, maar ook dingen waar de vrouwen nu meer kampen.

Een baan waar ze zich niet kunnen ontplooien, een relatie die niet lekker loopt, vriendschappen die onder de loep worden genomen.

Ik hoor weleens vrouwen zeggen; eerst had ik nog een dikke beschermlaag maar is die weg en daarmee voel ik me een stuk kwetsbaarder. ‘[/vc_column_text][us_btn link=”url:https%3A%2F%2Fboostyourhealth.nl%2Fhealth-een-terugval-na-een-maagverkleining%2F||target:%20_blank|” label=”Lees verder” custom_width=”200px” css=”%7B%22default%22%3A%7B%22font-size%22%3A%2218px%22%7D%2C%22mobiles%22%3A%7B%22font-size%22%3A%2215px%22%7D%7D”][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *