Wie ben ik?

Floor van der Steen

Waarom ik mijn bedrijf ben gestart?

Als geen ander weet ik hoe lastig het kan zijn om overgewicht en obesitas te hebben. Deze twee hebben uiteraard overeenkomsten maar obesitas is nog een graadje erger dan overgewicht. Jarenlang volgde ik het ene dieet na de andere en dat vaak zonder duurzaam succes.

De schaamte en het verdriet waren altijd groot, terwijl ik naar de buitenwereld net deed alsof mijn gewicht me niets kon schelen. Ik was altijd al spontaan, echt een sociaal dier, en niet op mijn mondje gevallen. Op elk feestje stond ik lachend naast de bak chips, ik genoot toch gewoon lekker van de goede dingen? Maar diep van binnen was het een stuk donkerder. Pas toen mijn man voorzichtig uitsprak dat hij bang was dat ik zou overlijden aan mijn kwalen, en onze dochters dan moederloos achter zouden blijven, realiseerde ik me hoe ernstig het met mij gesteld was.

Maar waarom lukte het mij niet om gezonder te leven? Waarom zag ik om mij heen wel mensen die met succes konden afvallen?

Uiteraard was dit vaak schijn, want jij weet net zo goed dat overgewicht een steeds groter probleem wordt. Dat de gevolgen van overgewicht niet te min zijn weten de meeste mensen ook.

Mijn missie is om ervoor te zorgen dat je snapt waarom je overgewicht hebt. Als je namelijk herkent waar je problemen vandaan komen, pas dan kun je er iets aan doen. Ook vind ik het belangrijk dat jij je leven leidt zoals jij dat wilt. Hoe vaak ben jij degene die zorgt voor anderen? Die weinig tijd vrij maakt voor zichzelf? Als je gaat ontdekken wat jij wilt, dan zul je zien dat je ook in staat bent om gezonder te gaan leven.

Klinkt dat simpel?

Nee, in alle eerlijkheid is het niet 1,2,3 opgelost maar ik kan je verzekeren dat met mijn kennis, expertise en achtergrond je al in een korte tijd geluk en energie gaat ervaren. Bovendien is het niet niks om opeens een totaal ander leven te leiden in een heel ander lijf: ook bij die verandering en het wennen daaraan help ik jou. Want ik weet hoe het is, en hoe je hiermee kunt worstelen.

Wat is mijn achtergrond?

Ik ben sinds dat ik 16 was, in 1995 gestart met allerlei opleidingen. Van S.P.W. tot M.W.D en ben tevens ook psychiatrische verpleegkundige. Sinds 2022 ben ik Brain Balance coach, heb deze opleiding met succes afgerond bij Charlotte Labee en geef nu zelf trainingen bij Charlotte Labee.

Ik heb jarenlang in de gevangenis in Vught gewerkt als psychiatrische verpleegkundige op een P.P.C. (Penitentiair Psychiatrisch Centrum) en heb daar ontzettend veel geleerd over gedrag. Er waren een aantal overeenkomsten met de gedetineerden die ik begeleidde. Ik was namelijk ook verslaafd, verslaafd aan eten, en had een slecht coping.

Hoe ik omging met stress is niet te vergelijken hoe ik het nu doe. Dat ik wel alles had ten opzichte van de gedetineerden hield mij overeind: Ik had tenslotte mijn lieve gezin, een huis, een druk sociaal leven en een baan. En toch waren er dus die overeenkomsten.

Toen ik na talloze diëten besloot om een maagverkleining te ondergaan, ging er een wereld voor mij open. Ik leerde niet alleen anders met stress om te gaan maar ook mijn lijf opnieuw te leren kennen. Een heel bijzondere zoektocht die maar liefst twee jaar duurde.

Nu, zoveel jaren later, kan ik zeggen dat ik heel gelukkig ben. En dat komt niet alleen door het kwijtraken van die kilo’s, maar door een heel andere blik op het leven. Nog steeds zijn er uitdagingen, maar ik ga ze aan en zie het meer als een experiment dan als een gevecht.